Var med och tävla i Årets Bak- och Dessertmästare 2012.

 

I år är det ännu enklare att delta eftersom du inte behöver uppfinna ett eget recept. Det räcker med att du har en stor passion för att baka och göra desserter.

kvalificering Kvalificering:

Under sju veckor med start vecka 38 får vi ta del av tävlingsdeltagarnas passion för bakning; de berättar om sig själva, om sitt bakverk/sin dessert och bifogar en bild. Efter vecka 44 väljer juryn ut fyra favoriter som går till final. Dessutom väljer juryn ut 10 bidrag varav svenska folket får rösta fram en femte finalist.


finalen Finalen:

Hålls 16 november på Centralstationen i Stockholm, då finalisterna får göra upp om hederstiteln. Vinnaren belönas med ett presentkort från Bagaren & Kocken på 15.000 kr, en köksmaskin från Bosch samt vandringspokalen – den gyllene vispen.


juryn Juryn:

I juryn finns bland andra Eva Nordlinder – chefredaktör på tidningen Hembakat, Roy Fares – Årets konditor 2010 och aktuell med boken Sweet, Hanna Widell – medieprofil och bloggare samt Mia Öhrn – konditor och matskribent.


Se alla tävlande

Tävlingsregler
  • Kvalificeringen pågår vecka 38–44. Den går ut på att du berättar om dig själv, ditt bakverk samt lägger upp en bild på ditt bakverk. Efter v. 44 väljer juryn ut fyra favoriter som går till final. Dessutom väljer juryn ut 10 bidrag varav svenska folket får rösta fram en femte finalist. De inskickade bidragen bedöms framförallt utifrån fyra kriterier: smak, kreativitet, utseende och passion.
  • Finalen hålls 16 november på Centralstationen i Stockholm, då finalisterna får göra upp om hederstiteln.
  • 1:a pris: Vinnaren erhåller den prestigefyllda titeln Årets Bak- och Dessertmästare 2012 och får överta tävlingens vandringspokal. I förstapriset ingår även ett presentkort med summan 15 000 kronor att handla för på Bagaren & Kocken, samt en köksmaskin från Bosch.
  • 2:a-5:e pris: Bak- och delikatessböcker samt en köksmaskin från Bosch.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta och ha möjlighet att på egen hand ta dig till finalen i Stockholm den 16 november (ingen ersättning för detta utgår).
  • Du måste skicka in en bild på ett eget bakverk eller en egen dessert. Bilden ska du antingen ha fotat själv eller ha tillstånd att använda.
  • Vi förbehåller oss rätten att plocka bort text och bild som kan anses olämplig t ex som gör intrång på tredje parts rättigheter.
  • Vi förbehåller sig rätten att fritt använda inkomna tävlingsdeltagare (bild, namn och text) i marknadsföringssyfte i alla medier, utan ersättning.
  • Vi förbehåller oss rätten att redigera inskickad text eller bild om det behövs.
  • Eftersom tävlingen är till för amatörkonditorer får du inte delta om du arbetar inom konfektyr-, konditori-, bageri- eller restaurangbranschen.
  • Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
  • Med reservation för ändringar.
Se alla tävlande