HemmaKonditor

Bloggen för Sveriges alla hemmakonditorier

Igelkotten

Igelkotten

Ingredienser

KAKAN

125 g Smör
1,5 dl Strösocker
2 st Ägg
2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 msk Kakaopulver
2 msk Hettvatten

SMÖRKRÄMEN

2 msk Kakao pulver
3 msk Hett vatten
75 g Smör
4 dl Florsocker

Dekor

50 g Skållad skalad flisad mandel

Passar bra till barnkalas eller liknande, chokladsmaken smälter i munnen och man vill bara ta en bit till i hopp om att den blir ännu godare.

  1. Rör smör och socker vitt och poröst, rör ner äggen ett i taget och sikta ihop det torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vänd ner och tillsätt det hela vattnet.
  3. Fyll i en väl smord och bröad form ca 20 cm i diameter.
  4. Grädda i förvärmd ugn, 190 grader ca 30 minuter.
  5. Pröva med sticka. låt kakan svalna på galler.
  6. Blanda smörkrämen.
  7. Täck kakan med chokladkrämen när kakan svalnat.
  8. Gör ränder över kakan med en gaffel eller liknande, stick ner mandelflisor
Chokladbiskvitkaka

Chokladbiskvitkaka utan ugn

Ingredienser

KAKAN

125 g Smör
0,5 dl Strösocker
2 msk Vit sirap
2 msk Mjölk
30 g ÖGONBLINK chokladdryck
1 msk Kakao pulver
300 g Krossade digestive
50 g Tranbär
50 g Gröna russin
50 g Grovt hackade hasselnötter

GLASYREN

125 g Mörk choklad/ögons back & Dessert
15 g

Det här receptet är perfekt när man inte har en ugn att använda. Det som sätter pricken över I:et på den här kakan är tranbären, russin och dom hackade hasselnötterna.

  1. Blanda smör, socker, sirap och mjölk i en kastrull och värm långsamt upp.
  2. tillsätt det färdiga kakaopulvret och hälften av de krossade kexen och blanda väl.
  3. Tillsätt resten av ingridienserna och rör tills allt blandats väl.
  4. Pressa ner massan i en form, ca 20 cm i diameter.
  5. Sätt in formen i kylskåp och låt stå tills massan är alldeles fast, ta den sen ur formen.
  6. Gör chokladglasyren genom att smälta ihop blockchokladen bruten i småbitar och smöret (ev över vattenbad) under omrörning.
  7. bred glasyren över kakan och låt den stelna, skär den sen i tårtformade bitar.

Sida 2 av 2

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén