Ingredienser
KAKAN |
|
---|---|
125 g | Smör |
1,5 dl | Strösocker |
2 st | Ägg |
2 dl | Vetemjöl |
1 tsk | Bakpulver |
1 msk | Kakaopulver |
2 msk | Hettvatten |
SMÖRKRÄMEN |
|
2 msk | Kakao pulver |
3 msk | Hett vatten |
75 g | Smör |
4 dl | Florsocker |
Dekor |
|
50 g | Skållad skalad flisad mandel |
Passar bra till barnkalas eller liknande, chokladsmaken smälter i munnen och man vill bara ta en bit till i hopp om att den blir ännu godare.
- Rör smör och socker vitt och poröst, rör ner äggen ett i taget och sikta ihop det torra ingredienserna i en bunke.
- Vänd ner och tillsätt det hela vattnet.
- Fyll i en väl smord och bröad form ca 20 cm i diameter.
- Grädda i förvärmd ugn, 190 grader ca 30 minuter.
- Pröva med sticka. låt kakan svalna på galler.
- Blanda smörkrämen.
- Täck kakan med chokladkrämen när kakan svalnat.
- Gör ränder över kakan med en gaffel eller liknande, stick ner mandelflisor