Chokladbiskvitkaka utan ugn

Chokladbiskvitkaka utan ugn

oktober 31, 2018 Av av HemmaKonditor

Ingredienser

KAKAN

125 g Smör
0,5 dl Strösocker
2 msk Vit sirap
2 msk Mjölk
30 g ÖGONBLINK chokladdryck
1 msk Kakao pulver
300 g Krossade digestive
50 g Tranbär
50 g Gröna russin
50 g Grovt hackade hasselnötter

GLASYREN

125 g Mörk choklad/ögons back & Dessert
15 g

Det här receptet är perfekt när man inte har en ugn att använda. Det som sätter pricken över I:et på den här kakan är tranbären, russin och dom hackade hasselnötterna.

  1. Blanda smör, socker, sirap och mjölk i en kastrull och värm långsamt upp.
  2. tillsätt det färdiga kakaopulvret och hälften av de krossade kexen och blanda väl.
  3. Tillsätt resten av ingridienserna och rör tills allt blandats väl.
  4. Pressa ner massan i en form, ca 20 cm i diameter.
  5. Sätt in formen i kylskåp och låt stå tills massan är alldeles fast, ta den sen ur formen.
  6. Gör chokladglasyren genom att smälta ihop blockchokladen bruten i småbitar och smöret (ev över vattenbad) under omrörning.
  7. bred glasyren över kakan och låt den stelna, skär den sen i tårtformade bitar.