Ingredienser

100 g Mörk choklad/ ögon bak & dessert
100 g Smör
3 dl Grovt hackad mandel
0,75 dl Farin
1 dl Strösocker
3 st Äggvitor
3 st Äggulor
2 msk Mjölk
1 msk Ingefära
1 msk Honung
200 g Rabarber små bitar
2 msk Potatismjöl

Jätte god till kaffet, eller som en efterrätts kaka.

  1. Smörj en form med löstagbar kant ( cirka 26 cm i diamter.
  2. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull på svag värme
  3. Rör i mjölk, honung, äggulor,hackad mandel, farin, ingefära och potatis mjök
  4. Vispa äggvitorna hårda, tillsätt en DL strösocker, gradvis.
  5. Blanda i chokladblandningen och den fint hackade rabarbern
  6. Häll choklad smeten i formen, grädda sen choklad kakan i ugnen i 30-45 minuter på cirka 180 grader.
  7. Sikta kakao pulver över kakan när den svalnat.