För bagaren som vill visa upp sina bakverk idag har möjligheten aldrig varit fler än de idag är. Man har många val som bagare att visa upp sina bakverk. Man kan välja allt ifrån att ladda upp det man nyligen bakat till Instagram för att försöka mätta hungriga ögon och till och med attrahera nya kunder till sitt bageri till att helt enkelt starta en egen blogg och lägga upp bakverken man bakat i bloggen för bloggläsare att gå igenom och kanske till och med baka själva i sina egna hem.

Många bloggar existerar idag som inte bara laddar upp bilder på sina bakverk utan även lägger upp recepten på bakverken—vilket är bra för hobbybagare som vill baka något speciellt och letar efter unika och häftiga recept att försöka emulera i sina hem.

Är man en bagare som vill ”synas” lite mer i världen idag så har möjligheterna aldrig varit större. I detta inlägg kommer bara några tips på hur man kan gå till väga för att synas lite mer och sprida kärleken till andra via Internet idag.

Använd dig utav sociala medier för att sprida dina bakverk!

Det populäraste sättet för inte bara bagare och kockar utan sociala medier gäller för allt möjligt. Sociala medier är idag en av de största marknadsföringskanalerna som finns på jorden. Folk använder sig utav sociala medier för att sprida allt ifrån nya filmer och dokumentärer de gjort till att visa upp nya tatueringar, målningar, och ja, till och med bakverk och häftiga maträtter man gjort i sina restauranger / konditorier.

Är man bagare och vill visa upp häftiga bröllopstårtor man bakat, eller häftiga kakor man experimenterat fram i sitt hem så är sociala medier ett av de bästa sätten att gå till väga för att sprida sina verk och få spridning / synas på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt.

Det finns många sociala medier att använda sig utav idag. Nedan följer bara några:

  • Instagram — populärast idag är nog Instagram, följt tätt utav Facebook.
  • Facebook — en annan populär och självklar plattform är Facebook som husar nästan var människa som bor i Sverige idag. Trots att Instagram blivit allt mer populär för inte bara användning utan även marknadsföring, så ägs Instagram i slutändan av Facebook och det är minst lika smidigt att använda sig utav, och göra reklam på båda plattformarna.
  • Snapchat — en relativt ny plattform som många använder sig utav för att göra reklam för sig själva och tjäna nya följare. Snapchat kan vara värt att överväga om man vill nå en ny marknad och om det finns för mycket konkurrens på andra sociala medieplattformar som Instagram och Facebook.

Starta en blogg

Det andra, smarta sättet för att nå nya människor och sprida sina verk är genom att starta en blogg. Att starta en blogg har aldrig varit enklare. Du kan starta en enkelt genom att börja hos ett webbhotell (du kan hitta webbhotell hos Hittawebbhotellet). När du hittat ett webbhotell du tror hade passat dig så går du helt enkelt bara vidare med dem och startar din blogg via dem. Det tar inte mer än några minuter och du betalar för webbhotellet—därefter kan du nästan skapa hur många bloggar du vill—så har du fler idéer än bara bagar-bloggar så kan du skapa även dem på samma konto hos ditt webbhotell. En mycket smidig lösning för den som önskar starta en blogg och inte har tidigare erfarenhet av det.