Ingredienser

KAKAN

125 g Smör
1,5 dl Strösocker
2 st Ägg
2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 msk Kakaopulver
2 msk Hettvatten

SMÖRKRÄMEN

2 msk Kakao pulver
3 msk Hett vatten
75 g Smör
4 dl Florsocker

Dekor

50 g Skållad skalad flisad mandel

Passar bra till barnkalas eller liknande, chokladsmaken smälter i munnen och man vill bara ta en bit till i hopp om att den blir ännu godare.

  1. Rör smör och socker vitt och poröst, rör ner äggen ett i taget och sikta ihop det torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vänd ner och tillsätt det hela vattnet.
  3. Fyll i en väl smord och bröad form ca 20 cm i diameter.
  4. Grädda i förvärmd ugn, 190 grader ca 30 minuter.
  5. Pröva med sticka. låt kakan svalna på galler.
  6. Blanda smörkrämen.
  7. Täck kakan med chokladkrämen när kakan svalnat.
  8. Gör ränder över kakan med en gaffel eller liknande, stick ner mandelflisor