Stockholm brister inte när det kommer till konditorier. Tvärtom så är det nästan så att man hittar ett konditori runt nästan varje hörn, oavsett gata man strosar i Stockholm. Detta kan inte vara mer passande att veta nu när semmeldagen är här. 5 mars! Bagare älskar detta datum och varje konditori går i högvarv just nu för att förse kunder med just deras, signatursemla. Vem har landets bästa semlor? Eller för de mindre konditorierna som siktar lite mindre (oss), vem har Stockholms bästa semlor? I detta inlägg ska vi redogöra var man kan hitta några goda semlor i staden samt var man kan sätta sig ned för att avnjuta en härlig semla med barnen minuterna efter jobbet.

Klassikern Tösse

Tössebageriet är nästan det första bageri gemene Stockholmare tänker på när det kommer till just semlor och fettisdagen. ”Vad har Tösse kokat ihop i år, då?” tänker många. Det var inte för allt så länge sen (endast 4 år sedan) som Mattias Ljungberg kom på den, nu ikoniska, semmelwrapen och lanserade den till extrem succé. Semmelwrapen är alltså precis som namnet antyder, en semla i ”wrap”-variant där den, lik en tunnbrödsrulle, äts i ett tunt skikt tillsammans med grädde och mandelmassa. Exempel finns till höger.

Det var semmelwrapen som satte Tösse på kartan. Innan wrapen var Tössebageriet självklart ett väldigt populärt bageri — dock så var det inte nästan ett hushållsnamn i samband med fettisdagen. Idag känner få inte till semmelwrapen och således Tössebageriet. Wrapen gjorde verkligen succe, och i detta bageri är man garanterad en upplevelse som heter duga vad gäller semlor och just semmeldagen.

Tidermans

Tidermans är ett annat konditori som är väldigt populärt och är ett säkert kort när det kommer till bakelser och just semlor under fettisdagen. Tidermans är en stor kedja och kan hittas i nästan var stad runtom i Sverige. Konditoriet har även gått ifrån att vara ett traditionellt konditori, där endast bakelser och godheter kan beställas till att vara ett fullspäckat café med allt ifrån catering till kaffe och godheter.

För den som precis hämtat barnen på dagis och vill bjuda dem på en härlig semla innan man beger sig hemåt så är Tidermans ett ypperligt val. Här kan man sitta och avnjuta en härlig semla man vet är av kvalité och således inte misslyckades med fettisdagens speciella semla. När man är klar är det bara att bege sig hemåt och veta att man fick en semla värd pengarna.

Konditorier runtom i Stockholm

Stockholm brister som sagt inte när det kommer till konditorier och goda godbitar. Tvärtom så kryllar det av just caféer, konditorier och restauranger idag. Stockholm har blivit något utav en matstad där man kan hitta allt möjligt att vräka i sig. Konditorier är inget undantag. Önskar man hitta ett nytt konditori då man redan varit på de flesta så är det väldigt enkelt då en simpel sökning på nätet kommer bringa ett flertal konditorier — vissa nya, andra klassiska, som man kan besöka just detta år och avnjuta en härlig semla hos. Så hämta barnen på dagis, köp en haklapp åt lillen från Nilou och besök sedan närmsta möjliga konditori för att avnjuta just detta årets semla!